Optika Stefanović - veliki izbor dioptrijskih naočara, naočara za sunce, dečijih naočara, sočiva. Veliki izbor vrlo kvalitetnih stakala - poznati brendovi. Foto gray stakla. HMC stakla, Bojenje plastičnih stakala.

Stakla za naočare - obična dioptrijska stakla, plastična dioptrijsla stakla, HMC stakla, UV zaštita.

Kontrola vida na NIDEK keratometru. Kao dodatnu metodu kontrole koristimo i dodatne setove stakala. Pouzdano i kvalitetno.

Dioptrijske naočare - veliki izbor ramova tj. okvira za naočare. Izuzetan kvalitet i povoljna cena.

Naočare za sunce - veliki izbor i kvalitet - pouzdana UV zaštita.

Dečije naočare

Sočiva za oko

STAKLA-SOČIVA

 

U našoj radnji možete kupiti sve vrste dioptrijskih sočiva proizvodnje "Pol" koja poseduje sertifikat izdat u sedištu Eu u Minhenu, kao i sočiva vodećih svetskih proizvodjača.

 

Ugradjujemo obična mineralna sočiva, foto sezitivna, plastična, titan, bifo, multifokalna sočiva poslednje generacije proizvedenih po najsavremenijoj kompjuterskoj tehnologiji od organskih sirovina, što vaše naočare čini laganim estetski mnogo lepšim za nošenje.

 

Nudimo tanka sočiva koja sjedinjuju sve moguće prednosti: tanka, ravnija, izuzetno tanka i transparentna, otporna na grebanje zahvaljujući dodatnom HARD (TVRDOM) SLOJU koji ih štiti od raznih oštećenja i ANTISTATIK SLOJ koji odbija prašinu, sa UV zaštitom 100% i ANTI REFLEX slojem koji omogućava bolje prelamanje svetlosti i svodi reflexiju na svega par procenata što korisniku omogućeava kvalitetniji vid i do 17%.

 

Posebno izdvajamo sve popularnija MULTIFOKALNA sočiva koja rešavaju veliki problem čestog menjanja naočara i praktično sve potrebe rešavamo sa jednim naočarima.

 

ISTORIJAT NAOČARA

Jedno od prvih pominjanja naočara potiče iz starog Rima. Neron koji je bio kratkovid a voleo da gleda kako Rim gori, je to činio gledajući kroz brušeni rubin koji je imao svojstva dioptrijskog sočiva.

 

Dioptrijske naočare predstavljaju ortopedsko pomagalo koje datira s kraja 13 veka. Do danas je ostalo nepoznato ko je zaslužan za izum i da li je ono delo pojedinca ili grupe naučnika. Jedino je poznato da su krajem 13 veka u okolini Venecije u malom mestu Muranu koje je predstavljalo tadašnje središte staklarstva, izrađene dva konveksna stakla i obrušena sa metalnim i drvenim kamenom.

 

 

Vremenom uz promene u oblicima, naočare su počele da se izrađuju iz jednog dela a 1797. godine optičar Dudley Adams patentirao je naočare koje su imale mogućnost i individualnog nameštanja stakala prema razmaku zenica.

 

Težnja naučnika je bila u pronalasku naočara na glavi bez uporabe ruku. Tako je 1746. godine pariski optčar Marc Thomin izradio naočare koje su imale drške sa završetcima na slepoočnicama. Zatim naočare sa drškama koje su završavale do ili iza ušiju. Takav dizajn je ostao do današnjih dana.

Danas dioptrijski okviri uz standardnu ulogu pomagala imaju i estetsku ulogu i postale su neizbežan modni detalj.

 

VODIČ ZA KUPOVINU NAOČARA

 

Smog, vetar, vruć usijan vazduh, kao i sve veća opasnost koju krije ultraljubičasta svetlost, svakako su dovoljan razlog da krenete u potragu za naočarima koje će vas zaštititi i vratiti svežinu i vlažnost vlažnost vašim očima. Kako duže izlaganje očiju UV zračenju može da izazove trajna oštećenja, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete naočare koje će zaštiti vaše oči.

 

Smeđe, zelene ili sive? Najvažnije je da stakla sadrže filtere koji zaustavljaju prodor tri vrste sunčevih zraka: onih svetlosnih koje vas zablesnu, ultraljubičastih i toplotnih infracrvenih zraka.

 

Tri veoma dobre boje stakala su smeđa, zelena i siva. Ružičasta i plava, iako su u modi, uopšte ne štite oči, dok žuta boja čak pojačava prodor svetlosnih zraka koje izazivaju neprijatno bleskanje umesto da ga umanjuju.

 

Smeđa stakla se savetuju najčešće ženama koje mnogo vremena provode u automobilu jer pružaju najjasniju procenu udaljenosti i odraza predmeta na putu. Ako ste kratkovidi, bolje ćete se osećati iza smeđih stakala. Ako ste dalekovidi, trebaju vam zelena stakla.

 

Staklo ili plastika? Bez oklevanja izaberite plastiku. Najbolje su naočare od polikarbonata jer su one vrlo lagane, kvalitetne i otporne na ogrebotine. Čuvajte se jeftinih modela naočara koje prodaju po trafikama. Po pravilu su to stakla slabog kvaliteta koja zamaraju oči i iskrivljuju sliku predmeta.