Optika Stefanović - veliki izbor dioptrijskih naočara, naočara za sunce, dečijih naočara, sočiva. Veliki izbor vrlo kvalitetnih stakala - poznati brendovi. Foto gray stakla. HMC stakla, Bojenje plastičnih stakala.

Stakla za naočare - obična dioptrijska stakla, plastična dioptrijsla stakla, HMC stakla, UV zaštita.

Kontrola vida na NIDEK keratometru. Kao dodatnu metodu kontrole koristimo i dodatne setove stakala. Pouzdano i kvalitetno.

Dioptrijske naočare - veliki izbor ramova tj. okvira za naočare. Izuzetan kvalitet i povoljna cena.

Naočare za sunce - veliki izbor i kvalitet - pouzdana UV zaštita.

Dečije naočare

Sočiva za oko
Stefanović Ruža 1957 i 1964 godina

Stefanović Vanja 2008 godina

KONTROLA

 

Kontrola vida se vrši kompjuterski na Nidekovom keratometru kao i sa probnim setom sočiva.

 

 

Kada treba kontrolisati oči?

 

"Redovne kontrole očiju su neophodne, kao i redovne kontrole opšteg zdravstvenog stanja organizma. Postoje takozvane organizovane kontrole vida i očiju u toku života. Tako je u detinjstvu neophodna kontrola vida jer se na vreme mogu uočiti anomalije i sprovesti korekcija istih. Polaskom u školu sva deca imaju redovne preglede kod očnog lekara. Pri polaganju vozačkog ispita ili pri zapošljavanju, naročito kod profesija koje zahtevaju oštar vid (piloti, vozači) vrši se kontrola vida.

 

Ali ne treba se oslanjati samo na povremene preglede, neophodno bi bilo bar jednom godišnje proveriti oštrinu vida i stanje očiju. Razlog za to je u činjenici da se neke bolesti oka mogu razviti i bez primećivanja početnih simptoma, a otkrivaju se pri pregledu kod očnog lekara. Rano otkrivanje i zaustavljanje mnogih oboljenja, pa i oboljenja oka, igra ključnu ulogu i u lečenju."

 

Dr Ksenija Maid

 

Vreme kad bi trebali otići na pregled:


Kod dece

- Kada oba oka ne idu u istom smeru (škiljenje), najkasnije u trećoj godini života.

- Kad osetite da slabije vidite na jedno ili oba oka.

 

- Deca pre škole.

- Oko osamnaeste godine.

- Iza četrdesetih godina moć prilagođavanja slabi i nema čiste slike za rad na blizinu.


- Oko 50-ih godina starosti potrebne su jedne naočare za daljinu, a druge za blizinu ali danas je moguće sve to napraviti u jednim naocarima.